Wie ben ik?

Hey, leuk dat je hier bent. Het feit dat je hier bent is waarschijnlijk dat jij of iemand uit je omgeving te kampen heeft met vermoeidheid en of met stress. 

Laat mij je vertellen dat ik op dat gebied nu net daar wel wat van achter de kiezen heb, een ervaringsdeskundige mag ik wel zeggen. 

Ik ben Hilde, echtgenote, mama, onderneemster,  maar in eerste instantie ben ik vrouw. 

De mensen die mij kennen vinden mij oprecht, eerlijk, empathisch met een goed luisterend oor maar toch ook met het hart op de tong. 

Ik hou van mensen en dieren, van persoonlijke groei, van oneindige verbindende gesprekken, van wandelen in de natuur, van kleuren. Ik hou van lachen, van gezelligheid, van je te laten gaan op muziek maar ik hou ook van rust. Ik hou ervan om anderen te inspireren, ze te helpen naar de beste versie te brengen van zichzelf, maar ik hou ook van diep voelen, want lichaam en geest zijn voor mij één geheel. Ronduit, Ik hou van het LEVEN! 

Mijn verhaal

Lichaam en geest zijn dan wel één geheel, maar soms staan ze niet op één lijn. En dan begint er vanalles te wringen. Zo was dat bij mij niet anders. 

Jaren geleden gaf mijn lichaam mij alle symptomen van een burn-out aan, maar ernaar luisteren deed ik niet, ik bleef maar gaan. Tot dat … mijn lichaam mij uiteindelijk letterlijk heeft stil gelegd, game over … 

Dat werd dan vervolgd door jaren aanhoudende vermoeidheid, verspringende pijnen in mijn lichaam, concentratiestoornissen, ademhalingsproblemen, stemmingswisselingen, … 

Er is een heel traject geweest van zowel reguliere als alternatieve artsen, therapeuten, psychologen, … maar niets mocht baten. Het enige wat ze mij konden vertellen was dat ik een uitgesproken HSP-er was, m.a.w een hoogsensitief persoon.   

Maar dat maakte niet dat mijn pijnen en vermoeidheid verminderden. Uiteindelijk heeft een arts mij naar het reumatisch centrum gestuurd, en daar hadden ze dan vastgesteld dat ik fibromyalgie had. ‘Ja mevrouw je gaat je leven drastisch moeten veranderen want anders kan het zijn dat je in een rolstoel beland.’, kreeg ik te horen. Daar moest ik toch wel van slikken. Kort daarop hadden ze dan ook nog een tumor in mijn schildklier ontdekt en dat was de druppel die de emmer deed overlopen. Zowel de fibromyalgie als de tumor, die uiteindelijk wel goedaardig was, zijn voor mij een soort van awakeningscall geweest. Hierdoor ben ik mij enorm gaan verdiepen in hoogsensitiviteit, fibromyalgie, chronische vermoeidheid, vermoeidheid in het algemeen, …, want ik kon en wilde mij er niet bij neerleggen. Ja dat is dan soms ook dat koppig kantje in mij. 

Ik ben op zoek gegaan naar wat kon werken voor mij, en heb heel der schriftjes met notities volgeschreven over wat goed werkte voor mij en wat helemaal niet. De mensen rondom mij begonnen veranderingen te zien en vroegen wat ik aan het doen was. Zo begon ik mijn ervaringen te delen en kreeg ook van hen positieve reacties. Daar kwam als eerst het besef dat door al wat ik meegemaakt en geleerd had, dat ik hier anderen ook mee verder kon helpen, en die vaststelling gaf mij op de koop toe ook nog eens energie! 

Dat heeft mij ertoe aangezet om mij nog dieper in deze materie te verdiepen. Hierdoor ben ik verder gaan studeren als o.a. levenscoach en relaxatietherapeute, om zo de mensen nog beter te kunnen helpen dan als ervaringsdeskundige alleen, want oprechtheid en eerlijkheid draag ik nu eenmaal hoog in het vaandel en mijn perfectionisme, ondertussen gelukkig gezond perfectionisme, wilt nu eenmaal de dingen juist doen. 

Omdat ik ervan hou om anderen te inspireren heb ik ondertussen al heel wat bijscholingen en workshops gevolgd, boeken gelezen, … en zal ik tijdens mijn loopbaan nog heel wat opleidingen en bijscholingen volgen om mijzelf up to date te houden zodat ik het beste van mijzelf weer kan terug geven.  

Alles voor het grotere geheel! 

Mijn missie

Ongeacht waar je nu staat op dit moment in je leven, of je nu meer rust wilt, meer energie wilt, meer vreugde wenst, wilt leren genieten, een vrijer leven wilt, of je wilt je lichaam weer beter leren aanvoelen, misschien wil je wel leren voelen, of je wilt weten wie je nu eigenlijk bent,  … 

Alles is constant in verandering. Zelf ben ik erachter gekomen dat er maar 2 constanten zijn in mijn leven en dat is dat alles constant verandert en dat ik altijd een keuze heb, ALTIJD. Het mooie is, toen ik dat door had er veel in een stroomversnelling is verandert en het is mijn keuze hoe ik mijn leven wil veranderen, maar … in kern blijf ik altijd de ware IK, en om dat te mogen ervaren was voor mij thuiskomen, thuiskomen in mijzelf. 

Ik ben zo dankbaar voor al hetgeen ik heb mogen ervaren. Als ik niet had meegemaakt wat ik in mijn leven heb doorstaan, dan was ik niet de persoon geweest die ik nu ben en dan had ik nooit dit levenspad tegengekomen. Want dit levenspad is mijn grote missie geworden. 

En die missie is om anderen te helpen bij het (terug) vinden van hun levensenergie, hun innerlijke kracht, zodat zij hun leven kunnen leven naar wie ze echt ZIJN, hun ware IK! 

En het vinden van jouw ware IK, jouw ZIJN, met een vitale mindset, op een gezonde manier kunnen omgaan met tegenslagen en weer volop genieten van het leven, net zoals ik nu doe, dat is wat ik iedereen gun, het weer thuiskomen in jezelf. 

Liefs,  

Hilde